Naturliga material och kunskap sedan 1833
Vi verkar och finns på Gotland

Moms visas:

VÄLKOMNA TILL SIDENGÅRDEN OSCAR ALMGREN SIDENVÄVERI i Vall på Gotland!

Välkomna till den gamla kalkstenladugården i Vall, där vi har byggt up en unik verksamhet med sidenutställning, väveri och butik.

 

 

UTSTÄLLNING

Vi har skapat en sidenutställning med bl a unika 1700-tals sidentyger, brudklänningar, antika sjaletter och sidentapeter samt kokonger och silket från olika silke sorter såsom det odlade mullbärssilket och vildsilkena eri, muga och tussah. Vi har även satt ihop ett bildspel med silkets och sidenets fantastiska egenskaper, dess produktion och historia från Kina till Gotland.

  

 

VÄVERI

Här kan ni se när vi handväver siden på den gamla jacquardvävstolen från 1860 och skaftvävstolen där vi handväver tjockare halsdukar och sjalar i vildsilkena tussah, muga och eri. Och vi väver vildsidentyger till skjortor och blusar i industriella vävmaskiner. 

     

 

BUTIK

I butiken hittar du kvalitetsprodukter som t e x  sidenkläder med vår egen design i ekologisk vildsilketrikå och stickade tröjor i mullbärssilke, mugasilke och erisilke, Skandinaviens största utbud på sidenscarfs och sjalar, andra sidenaccessoarer, lite inredningsprodukter och så tröjor och cardigans/koftor i mjukaste cashmere och pashmina ull.

 

 

HITTA TILL OSS

SIDENGÅRDEN ligger 1,5 km norr om Vall kyrka längs länsväg 142.

http://www.hitta.se/kartan?s=9028a692 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkter
Övrigt