SIDENGÅRDEN - naturliga material och kunskap sedan 1833

Cart Din varukorg är tom!  
Moms visas:

Bo på SIDENGÅRDEN 

Under sommarmånaderna (mellan 1 juni och 31 augusti) kan man hyra vår vackra gamla kalkstensflygel från tidigt 1800-tal som vi har renoverat med varsam hand till ett mysigt sommarboende med härlig atmosfär och karaktär. SIDENGÅRDEN är en gammal genuin gotlandsgård från 1800-talet, men med anor från 1200-talet då en mäktig bondehövding vid namn Peder Hardings bodde här. Mangårdsbyggnad och flygel är uppförda i kalksten och gården ligger mitt i produktiv jordbruksbygd med mycket öppna fält och däremellan skogar med härliga skogsvägar och stigar att vandra och cykla på. Det är endast 12 km in till Visby och närmaste strand är Tofta strand och dit är det ca 15km. Ner till sydspetsen på ön är det ca 70 km och likaså upp till färjan till Fårö i Fårösund. Närmaste matvaruaffärer och restuaranger finns i Visby och Roma och till båda ställena är det ca 12 km.

KALKSTENSFLYGEL
Det är ca 80 kvm fördelat på två plan + 16 kvm mysloft. 
På nedre plan finns en liten hall vid huvudentrén, 1 stort sovrum med dubbelsäng (160 cm bred) och en barnsäng, härligt lantkök med matplats och badrum med duschkabin och toalett. Övre plan har öppen planlösning med generösa umgängesytor, öppet upp i nock, en vedkamin att värma sig vid svala sommarkvällar och här kan man sträcka ut sig och sova i sidenfabrikör K.A. Almgrens dubbelsäng (140 cm bred) i almrotsfanér från mitten 1800-talet eller i endelsängen från tidigt 1900-tal! Från övre plan kan man via en platsbyggd stege ta sig upp till det lilla mysloftet under nock.

Huset är möblerat med en blandning av vintage och antika möbler och sängarna har givetvis sidenöverkast :-). 

Från köket finns en dörr som leder direkt ut till vår stora, något vildvuxna, trädgård med mycket grönska i form av gräsmattor, buskar och fruktträd. Här finns det gott om plats för avkoppling och umgänge. I ett hörn av trädgården kan ni slå er ner i utemöblerna för måltider och här finns även en klotgrill till ert förfogande. Huset är inte speciellt lämpligt för familjer med små barn, då trapporna är branta och inte barnsäkrade. 

Flygeln ligger några meter från huvudbyggnaden där vi bor med våra två bortskämda hundar under vinterhalvåret och hyr ut under sommarmånaderna. Våra hundar springer fritt omkring på gården och i trädgården. De är glada, men kan skälla en del. 

 

 

    

      

     

Bokning, Pris och villkor:

Vi hyr ut via AirBnB och all bokning sker på deras hemsida http://www.airbnb.se.

Våra boenden finns listade under Gotlands län och heter "Charmig gotländsk kalkstensflygel" och "Konstnärslängan"

 • Vi hyr ut per dygn, MEN man måste boka minst tre nätter. 
 • Hyra per natt kostar ca 1500 SEK för kalkstensflygeln.
 • Fullständiga regler och villkor är beskrivna på AirBnBs hemsida.

Extra tjänster:

 • Alla hyresgäster har fri entré till sidenmuséet plus att de får 15% rabatt på hela sortimentet i butiken. 
 • Cyklar finns att låna. 
 • Handdukar och lakan ingår.

Regler och villkor:

 • Husdjur är ej tillåtna.
 • Rökning är ej tillåten inomhus.
 • Gästerna städar huset ordentligt innan de checkar ut så att det är rent och fint till nästa gäster som kommer.
 • På Gotland sorter vi soporna mer än på de flesta andra ställen och vi förväntar oss att gästerna följer dessa regler och sorterar soporna och lägger dem i rätt kärl.
 • Fullständiga regler och villkor är beskrivna på AirBnBs hemsida.

 

Boka SIDENGÅRDENs flygel:

Varmt välkomna önskar

Tuss och Oscar Almgren

Produkter
Övrigt